De digitale bedrijvenservice van Rd4

https://cms.exitable.nl/sites/default/files/styles/cases_detail_header/public/project/2022-11/Rd4-header.jpg?itok=l2Mfucds

Alle bedrijven kunnen nu online zelf zaken regelen.

Ondertussen hebben we al een aantal projecten mogen starten en afronden. Zo mocht Exitable meewerken aan de succesvolle burgerparticipatie en optimaliseerde ons zusterbedrijf Ketjapp de app van Rd4. Maar een van de highlights uit onze samenwerking is toch wel het bouwen van een Craft CMS website voor de zakelijke dienstverlening van Rd4 - en daar zoomen we verder op in. 

Rd4 bedrijvenservice website

Één platform voor zowel particulieren als de zakelijke markt.

Rd4 bedient twee hoofddoelgroepen: bedrijven en particulieren. Bedrijven werden digitaal nog niet heel goed geserviced en Rd4 stelde ons de vraag of we konden helpen om de digitale communicatie voor de zakelijke markt te moderniseren. 

En dat konden we. Om goed in kaart te brengen wat exact de markt, doelstelling en wensen waren, hielden we een aantal workshops. We gingen met verschillende afdelingen om tafel en kregen veel mooie ideeën op tafel. Een vernieuwde website voor de bedrijvenservice was de grootste winst om te halen en een mooie eerste stap in de digitale transformatie van Rd4. 

Waarom? Het bedrijfsgedeelte stond los van alle andere digitale gedeeltes, waardoor het makkelijk kon worden aangepast. Voor Exitable een mooie case om aan Rd4 te laten zien wat we in onze mars hadden. 

  • Discovery
  • Samen steeds slimmer
  • Website

Een nieuwe, moderne website voor de bedrijvenservice.

Een nieuwe, moderne website voor de bedrijvenservice van Rd4 met een frisse en gebruiksvriendelijke uitstraling en een grote eerste stap in de digitale transformatie - dat is wat we met trots realiseerden voor Rd4. De website heeft niet alleen gezorgd voor een betere merkervaring en klantbeleving, maar zorgt er nu ook voor dat de administratie van Rd4 minder belast wordt en diverse processen gedigitaliseerd zijn. Alle bedrijven kunnen nu online zelf zaken regelen.

Zo hebben we de website ook gebouwd. Waar je eerst een mail moest sturen om een bestelling te plaatsen, kunnen bedrijven dit nu zelf, rechtstreeks via de website. Bespaart iedereen tijd!

“We zijn een intensief proces ingegaan waarin we de klant centraal hebben gezet en snel een gezicht gaven aan de bedrijvenservice. Fijn om samen te werken met een partner die mooie dingen maakt én achter de schermen kundig is om processen te digitaliseren.” Vico Kok, Hoofd Marketing & Communicatie
Wireframes

Rd4 en Exitable vormden samen een team.

Vanuit Exitable was er een projectmanager en natuurlijk de inhoudelijke experts vanuit development, design en marketing. Rd4 en Exitable vormden samen een team. De website begon met onze discovery fase, waarin we duidelijk uiteenzetten wat nodig is van de website. Dit legden we vast in een “warrior frame”: een kader waarin alle elementen staan die op de website moeten komen. 

Met dit framework gingen onze UX-designers aan de slag. Volgens een (opgefriste versie van) de huisstijl, maakten we een klikbaar prototype die getest kon worden. Vervolgens zorgden onze developers dat dit design gerealiseerd werd. 

Snel links
Design sprint

Continuous Improvement model

De bedrijvensite staat live, maar we zijn nog niet klaar. Inmiddels hebben we veel lessen geleerd en zijn we bezig met het opzetten en uittekenen van het complete landschap. We blijven dus samenwerken met Rd4 om het digitale landschap constant te blijven optimaliseren - volgens ons Continuous Improvement model. 

Lees verder

Wil je meer weten over dit project of ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op met Maikel