Duurzame digitale groei dankzij continuous improvement (doorontwikkeling)

(Digitale) Strategie(Digital) Marketing

Maikel Janssen

Team Lead

Maikel Janssen

Team Lead

Digitale ontwikkelingen gaan snel. Ontwikkel je niet mee, dan blijf je achter. Met continuous improvement zorg je ervoor dat jouw digitale landschap flexibel inzetbaar is, wij vast voor je beschikbaar zijn en je klaar bent voor ontwikkelingen in de toekomst. Een overzichtelijke samenwerking, toegespitst op het meeste behalen voor jouw organisatie.

Wat is continuous improvement?

Continuous improvement betekent letterlijk vertaald: continue verbetering. En dat is het ook. Continuous improvement is geen term die door ons is verzonnen, maar komt uit de lean wereld van Six Sigma, Kaizen, The Toyota Way en meer. 

Het continuous improvement model is gebaseerd op het idee dat organisaties toenemende verbeteringen moeten doorvoeren in hun diensten, producten en processen. Ofwel een manier om efficiënt door te ontwikkelen.  Onderliggend aan dit model liggen een aantal kernprincipes: 

  1. Verbeteringen zijn gebaseerd op kleine veranderingen, niet enkel op grote verschuivingen in de branche of de wereld. 
  2. Ideeën van projectleden zijn waardevol. 
  3. Verbeteringen zijn over het algemeen kostenefficiënt om door te voeren.
  4. Verbetering is meetbaar en mogelijk herhaalbaar. 

Vertaald naar de samenwerking met Exitable betekent continuous improvement dat onze expertise, ongeacht discipline (design, marketing, development, strategie) wordt ingezet op het moment dat jouw organisatie dat nodig heeft. 

Heel simpel gezegd, koop je met continuous improvement: continue optimalisatie door gegarandeerde toegang tot ons team, vaste rapportage en een vaste vergaderstructuur.
Maikel Janssen


Daarnaast kun je met continuous improvement ook voorkomen dat je elke 5 jaar alles op de schop moet gooien. Als je één keer iets (nieuws) goed maakt en het daarna grondig onderhoudt en optimaliseert, zorgt dat voor een duurzaam product dat goed en zelfs nog beter presteert.

Waarom wil je een samenwerking gebaseerd op continuous improvement?

Eigenlijk werken wij al jaren met continuous improvement, maar “continuous improvement” als dienst benoemen we pas sinds een half jaar specifiek zo - omdat we de behoefte ervan bij onze partners zagen toenemen. 

Een project is namelijk nooit ‘klaar’. Je webapplicatie, website of ander digitaal product is ontwikkeld en gelanceerd. Maar dan begint het feest pas - dan pas wordt het door het grote publiek gebruikt en komen er vragen vanuit gebruikers, of zien wij of jij waar het beter kan. In plaats van dan pas om tafel te gaan en een heel nieuw project te starten om dit te verbeteren, kunnen we beter samenwerken.

Die samenwerking hebben we dus de naam “continuous improvement” gegeven. Een snellere en slimmere manier van werken aan je digitale groei. Omdat je tijd bij ons reserveert en dus snel met je vragen bij ons terecht kunt. Als partners zijn we daardoor constant bezig met het optimaliseren van jouw digitale doelstellingen aan de hand van de input vanuit de verschillende disciplines van Exitable en natuurlijk de input vanuit jou.

Continuous improvement: het Exitable model 

Als je kiest voor continuous improvement reserveren wij gegarandeerde tijd voor jou. Jouw organisatie kan dan gebruik maken van al onze expertises (marketing, development en (UX)-design). 

Onze continuous improvement is af te nemen in drie verschillende pakketten. Bij elk pakket kun je gebruik maken van alle expertises, hier wordt geen onderscheid in gemaakt. 

  • Basis, inclusief kwartaaloverleg en kwartaalplanning. 
  • Basis+, inclusief maandelijks overleg en iedere maand werkzaamheden. 
  • Snel, inclusief een overleg per sprint en iedere sprint opleveringen. 

In overleg kunnen deze pakketten verder worden aangepast naar jouw persoonlijke behoeften. 

Starten we met samenwerken? Dan starten we met een kick-off en bouwen we een backlog. Dit is een lijst van ideeën, en verbeteringen die we gedurende onze samenwerking willen optimaliseren en hierbij wordt een bepaald doel gesteld. Na een bepaalde tijd (hangt af van het pakket) komen we weer samen, analyseren we hoe het is gegaan en wordt er weer gekeken wat er beter kan. En dat blijven we zo lang als nodig herhalen 🙂

Continuous improvement

Verschillende disciplines

Elke klant waar we voor beginnen met werken, en elk nieuw project dat we afronden gaan we verder met continuous improvement. We gaan dus een langer samenwerking aan!

Werken wij nog niet samen, maar heb je wel interesse in continuous improvement? Dat kan! Wellicht heb je niet alle kennis in je eigen team zitten om digitaal te blijven groeien, niet alle discplines in huis of denk  je dat je marketing of digitale product wel een optimalisatieslag kan gebruiken; dan is zo’n Exitable pakket een mooie oplossing. 

Samen besluiten we wie in onze organisatie wat voor je kan doen

Website improvement (development)

Zorgen dat er tijd is om je website up to date te houden en technisch sterk te houden. Laat je een nieuwe website bij ons bouwen? Dan hebben we sowieso een SLA (service level agreement) voor de standaard updates. Maar wil je zeker weten dat jouw website je bezoekers het beste bedient, dan biedt continuous improvement zeker kansen. 

(UX)-design improvement 

Bij UX (user experience) design wordt er gekeken naar het gedrag van de gebruikers, en aan de hand daarvan stellen we verbeteringen voor. Er is altijd wel een flow die slimmer kan en je meer resultaat oplevert. Daarnaast hebben we ook designers die vette dingen kunnen maken - die kunnen er voor zorgen dat je content net zo hip is en blijft als je hypermoderne nieuwe website.

Marketing improvement 

Online marketeers hebben een prachtig vak - vinden wij dan. Want in de online wereld is alles meetbaar en zien we dus snel waar winst te behalen valt. Tenminste, als je weet welke data je op moet letten. Daar helpt ons team van marketeers graag bij. 

Samen slimmer worden?

Wij zien onze partners echt als partners. Sterker nog, écht samenwerken aan jouw project is (bijna) een voorwaarde om een project wel of niet met ons te starten. Dus wil jij samen met ons leren, groeien en continu verbeteren? Dan pas jij perfect in ons continuous improvement model! 

Meer weten over continuous improvement en hoe we onze huidige partners daarmee helpen? Maak dan vrijblijvend een afspraak met Peter.

peter derks exitable

Excited?

Ons eerste gesprek is sowieso vrijblijvend - en we garanderen dat je op z’n minst met flink wat inspiratie op zak wegloopt. Zin in koffie?