Een intuïtief en gebruiksvriendelijk platform.

https://cms.exitable.nl/sites/default/files/styles/cases_detail_header/public/project/2022-11/DVU-header.jpg?itok=CSsNaQ0r

Één platform, véél doelen

Hoe maak je een website met eindeloos veel doelen én doelgroepen overzichtelijk? Dat was de vraag waar Diagnostiek voor U mee zat. Laat gebruikerservaring nou net onze specialiteit zijn: we wonnen de pitch en hebben dit vraagstuk voor Diagnostiek voor U opgelost. Hoe we dat gedaan hebben? Lees verder!

DVU website

De juiste flow om de informatie te vinden die je nodig hebt.

Diagnostiek voor U is een zorgorganisatie die tientallen medische onderzoeken verricht. Denk daarbij aan bijvoorbeeld: bloed- en urineonderzoek, röntgenonderzoek en echo’s. Deze onderzoeken helpen huisartsen, ziekenhuizen of bijvoorbeeld verloskundigen een diagnose te stellen. Of het nu gaat over ouderen met hartklachten, of een jong stel in verwachting van hun eerste kind. 

We hebben dus te maken met veel informatie, voor verschillende zorgprofessionals en nóg meer verschillende patiënten. Hoe bedien je verschillende doelgroepen op dezelfde onderwerpen, zonder ze te overladen met - onnodige! - informatie? En hoe zorg je ervoor dat de meer- en minder tech-savvy mensen uit die doelgroepen overweg kunnen met je site? 

  • Huisstijl
  • Iconen
  • DVU mobiel

Van denken vanuit de organisatie, naar denken vanuit de gebruiker

In de Discovery sessie was de uitdaging duidelijk geworden. De noodzaak voor meer inzicht in de klantreis van de verschillende doelgroepen kwam hierin ook aan het licht. Een Customer journey sessie was daarom een logische vervolgstap. Met deze nieuwe inzichten op zak zijn we aan de slag gegaan met het design van de flow en functionaliteit van de site.

Van valideren kun je leren

Voordat we een volledig doorontwikkeld platform opleveren, leveren we eerst functionele prototypes op. Dit zodat we onze oplossingen ook daadwerkelijk kunnen toetsen bij de eindgebruikers en Diagnostiek voor U. Na enkele testen hebben we de validatie dat onze oplossing werken gaat: de eindgebruiker kan omgaan met het eindproduct en Diagnostiek voor U heeft een beeld van wat er daadwerkelijk opgeleverd gaat worden. Beide gelukkig? Dan starten we de ontwikkeling van het eindproduct!

Design sprint

Een feilloze gebruikerservaring als resultaat

Het resultaat is een website waar jonge, oude, meer en minder tech-savvy gebruikers hun doel in slechts enkele klikken weten te behalen. 

Een bijkomend voordeel: er weten nu zoveel gebruikers te slagen in hun doel op de website dat het aantal telefoontjes dat Diagnostiek voor U dagelijks ontvangt, aanzienlijk verminderd is. Dat is een stevige verlichting in de werkdruk op de front-office. Een win-win situatie!

Naast gebruikerservaring op het niveau van functionaliteit, had Diagnostiek voor U ook nog een aanscherping nodig op het visuele niveau. Er is meer menselijkheid toegevoegd aan de huisstijl. Lettertypes zijn aangepast, kleurgebruik is iets gewijzigd en er zijn extra elementen toegevoegd. Daarbij hebben we rekening gehouden met beperkingen zoals leesbaarheid - voor slechtzienden of ouderen. 

Ook heeft de klant een site die eenvoudig te beheren is in het Craft CMS. Iedereen die met een computer om kan gaan, kan ook met het Craft CMS omgaan. Bij personeelswissels hoeven ze dus niet bang te zijn dat het beheer van de site verwaarloosd wordt. 

Het resultaat is een feilloze gebruikerservaring voor niet alleen de eindgebruiker, maar ook voor de klant

DVU laptop
Continuous improvements

Continuous improvements

Strategie ontwikkeld? Check! Campagnes ingericht? Check! In de Grow fase gaan we aan de slag om jouw doelstellingen te verwezenlijken en ook eigenaar worden van deze doelstellingen. Dat betekent dat we doorlopend monitoren, optimaliseren, nieuwe landingspagina’s en/of campagnes creëren en we je maandelijks rapporteren en adviseren om je zo de gestelde doelen te borgen. We noemen dat: onze continuous improvement aanpak. 

Lees verder

Wil je meer weten over dit project of ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op met Dave