Dag van het Limburgs Dialect: Limbo Bullshit Bingokaart

Speciaal voor de dag van het Limburgse dialect maakten wij een heuse Limbo Bullshit Bingokaart!

Wist je dat Limburgs een officiële regionale taal is? En toch wordt er door taalkundigen gewaarschuwd dat aandacht voor het Limburgs afneemt. Als digitaal bureau dat met trots in Limburg gevestigd is, vinden we dat natuurlijk niet kunnen. Daarom zetten we ons eigen Limburgs dialect in het zonnetje, door een heuse "dag van" in het leven te roepen. En vieren wij vanaf nu op 8 april de Dag van het Limburgs Dialect. Elk jaar weer. Zodat we in ieder geval elk jaar de aandacht weer even kunnen vestigen op onze eigen regionale taal. 

Vier je mee? Kal 's unne daag allein plat! Praat eens een dagje alleen maar dialect met je collega's. Wij zijn in ieder geval van mening dat van die jeuk-kantoortermen in het dialect opeens een stuk meer schwung hebben. Joeksiger zijn. Sjoeaner klinken. Dus vertaalden we ze naar het Limburgs. En daar maakten we vervolgens mooie bingokaarten van. 

Onze Limbo Bullshit Bingo kun je op twee manieren spelen:

  1. Probeer op één dag al je Limbo Bullshit kreten (in vergaderingen en meetings) te gebruiken. De persoon die het eerste al z'n termen gebruikt heeft, wint! 
  2. Wordt er al veel dialect gesproken? Streep dan af wat je hoort. De persoon met de meeste afgevinkte blokjes wint!

Download nu de bingokaart, zoek een collega en speel samen mee! Want weej zien gruuets op ôs Limburgs. 

Excited?

Ons eerste gesprek is sowieso vrijblijvend - en we garanderen dat je op z’n minst met flink wat inspiratie op zak wegloopt. Zin in koffie?