Wat is SEO en wat moet ik ermee?

SEM, SEO & SEA

Bart Madou

Digital Marketeer

Bart Madou

Digital Marketeer

SEO is de afkorting van Search Engine Optimalisation, oftewel zoekmachineoptimalisatie. Het doel van SEO is het aantrekken van meer organisch verkeer: bezoekers die via een zoekmachine op jouw website terecht komen. Zoekmachines beoordelen jouw website of app op een aantal factoren, waaronder content, techniek en autoriteit. Scoor je hoog, dan verschijn je hoog in de zoekresultaten. Door SEO toe te passen op jouw website of app, optimaliseer je dus je website om zo hoog mogelijk te scoren voor zoekmachines. 

De basis 

Meer bezoek op je website door wat factoren aan te passen, dat klinkt goed. Maar hoe doe je dat? Wij geven je meer inzicht door de volgende blogs. 

Meer inzicht in SEO 

De basis is in de pocket, maar jij wil nog meer stappen ondernemen om jouw website bovenaan de zoekmachine resultaten te krijgen. Mooi! Lees de technische blog over front-end optimalisatie of download onze whitepaper voor nog meer direct toepasbare tips. 

Benieuwd naar jouw SEO status? 

Wij doen een scan van jouw webplatform met daarin:

  • of je website technisch aan de SEO-richtlijnen voldoet 
  • hoe het gesteld is met je content 
  • de snelheid van je website 
  • mogelijke errors 

Zo heb je een vertrekpunt om je vindbaarheid verder te optimaliseren. Hier aan te vragen. Of download hieronder onze SEO kalender en realiseer meer organisch verkeer in slechts 30 dagen!

Excited?

Ons eerste gesprek is sowieso vrijblijvend - en we garanderen dat je op z’n minst met flink wat inspiratie op zak wegloopt. Zin in koffie?