Exitable introduceert ‘Sprintwork’ - je partner in design sprints

(Digitale) Strategie(UX-) Design

De digitale wereld staat niet stil, en dus wij ook niet. Daarom gaan we de lucht in met een nieuw concept: Sprintwork. Ons nieuwe broertje in onze missie om het digitale verschil te maken. Via Sprintwork helpen we organisaties om ideeën te testen, ontwikkelingen te versnellen en klantgericht te innoveren. Hoe? Met de Design Sprint, waarin we binnen 4 dagen van idee tot getest prototype komen. 

De juiste keuze maken

Ontwikkelingen in het digitale landschap gaan razendsnel. Als organisatie moet je daar wat mee, toch? Maar welke innovaties maken impact voor jou? Welke digitale oplossingen bieden de resultaten die je wilt? En hoe zorg je dat jouw idee ook daadwerkelijk is wat de klant wil?

Daar is de Design Sprint voor bedacht. Vier dagen vol inspiratie, prototyping en user-tests. Zo valideer je jouw idee. Werkt het? Rol je het zo verder uit. Werkt het niet? Dan leer je ervan, en ontwijk je potentiële risico’s. Bedenk je bovendien maar eens wat de kosten zijn van een gemiste kans?

Veel zekerheid, weinig risico

Aan het roer van Sprintwork staat Jose Luis Almagro, die zich al twee jaar lang verdiept in Design Sprints. Hij is de geestelijk vader én kartrekker van Sprintwork, en zegt het volgende over deze nieuwe dienstverlening: 

“We helpen organisaties met het toepassen van innovatie op hun digitale producten. Met behulp van design sprints kiezen we de juiste uitdaging, bedenken we daar te gekke oplossingen voor, en testen deze oplossingen met een realistisch prototype bij echte gebruikers, binnen 4(!) dagen. Aannames worden zo snel gevalideerd, waardoor we grote risico’s kunnen ontwijken, en snel kunnen sturen richting een beter digitaal product.”

sprintwork

Op eigen benen 

Sprintwork is een losstaande organisatie. Wil je een dienst afnemen, dan komt die niet bij Exitable in productie. Maar natuurlijk werken we waar nodig wel samen, waardoor Sprintwork altijd direct gebruik kan maken van de kennis en expertise van Exitable.

Sprintwork levert het “onderzoek” naar een uitdaging of idee, inclusief een werkend prototype. Is het prototype succesvol, dan dragen we het over naar jouw organisatie of een partij die het prototype verder ontwikkelt. Dat kan bij Exitable of Ketjapp, maar dat kan natuurlijk ook bij een heel ander bureau.

Zin in een sprintje? 

Je vindt meer informatie over Sprintwork en de techniek Design Sprint op sprintwork.nl. Mail naar mail@sprintwork.nl en we geven je graag een voorproefje! Of stel je vraag hierbeneden.

Excited?

Ons eerste gesprek is sowieso vrijblijvend - en we garanderen dat je op z’n minst met flink wat inspiratie op zak wegloopt. Zin in koffie?