Dit is waarom jij een Craft CMS website wilt!

Development

Danny Peeters

Software Architect

Danny Peeters

Software Architect

Je bent toe aan een nieuwe zakelijke website - maar met welk CMS systeem wil jij die kunnen beheren? Er zijn talloze opties: maatwerk, WordPress, Joomla, Drupal, Magento - maar ook Craft CMS. Welk CMS systeem het beste bij jou past, dat verschilt per organisatie. Want wie gaat er in werken? Hoe behendig zijn die? Dus weet je nog niet welk CMS bij jouw organisatie(doelen) past, neem dan even contact met ons op. Denk je dat Craft CMS een goede keuze voor je is en wil je daar meer over weten - dan is deze blog voor jou. 

Waarom gebruiken wij Craft CMS voor jouw website?

Exitable ontwikkelt websites op basis van verschillende CMS systemen. Craft CMS is daar één van - en is onze favoriet als basis voor jouw website. Een betrouwbaar, flexibel en gebruiksvriendelijk Content Management Systeem waarin jij jouw website eenvoudig kunt beheren. Dit biedt ook als voordeel dat de website minder hackgevoelig is, een kortere laadtijd heeft en daarom dus een betere positie in Google krijgt. 

Craft CMS brengt heel veel mogelijkheden - zowel in de ontwikkeling (voor ons) als voor het beheer (voor jou). Het is geschikt voor omvangrijke en meertalige websites, zoals corporate websites met meerdere talen, en werkt perfect in combinatie met ons kwalitatieve webdesign. 

Craft CMS biedt de mogelijkheid om de website geheel naar eigen smaak op te bouwen. Hierdoor kun je als organisatie de website geheel laten aansluiten bij jullie idee van een perfect design. Craft CMS is dus een echte maatwerk oplossing dat, juist door het gebruik van een framework een unieke uitstraling kan krijgen. Je bent minder afhankelijk van vooraf gedefinieerde opmaak zoals bij Wordpress en Drupal.

Er is een live preview modus. Deze laat direct zien wat je hebt aangepast en hoe dit wordt weergegeven op de website. Dit maakt het makkelijk en leuk om te gebruiken.

Craft CMS maakt het voor jou als beheerder van een website makkelijk om teksten en afbeeldingen zelfstandig te plaatsen of aan te passen. Hierdoor hoef je geen computernerd te zijn om simpele dingen aan te kunnen passen en ben je niet afhankelijk van anderen als je na het live gaan van de website toch nog een spelfoutje ontdekt. Je hebt dus veel vrijheid van handelen, zonder dat de functie van de website wordt aangetast. 

Craft CMS biedt veel kwalitatieve plugins, waarmee we jouw website eenvoudig kunnen laten werken naar jouw wensen. Daarnaast is het ook zeer geschikt voor maatwerk development - zowel op het gebied van frontend als backend. 

Voordelen van Craft CMS 

Gebruiksvriendelijk

Met een eenvoudige interface, drag & drop functionaliteiten en een bewerkbare live preview optie, is Craft CMS enorm gebruiksvriendelijk. De reviews die wij horen vanuit klanten is dat vooral de live-preview erg fijn is. Zo kun je gedurende het gehele proces meekijken met welke ontwikkelingen er plaatsvinden. 

Dynamisch

Craft CMS biedt de vrijheid om te werken met contentblokken. Daardoor kun je als beheerder pagina's dynamisch opbouwen. Hierdoor ben je helemaal vrij in het bepalen van welke content er te zien is op welke pagina. Je hoeft dus geen rekening te houden met een vaste structuur. 

Creatieve vrijheid

Qua design hoeft er geen rekening gehouden te worden met de mogelijkheden van het systeem. Elk ontwerp kan geïntegreerd worden in Craft CMS. Hierdoor zijn onze UX- en UI-designers helemaal vrij jouw website perfect naar huisstijl en optimaal design op te zetten. Alles is mogelijk!

Standaard meertalig

Spreekt jouw doelgroep een andere taal? Geen probleem! Dit is voor Craft CMS een standaard feature. Nederlands, Engels, Frans, Spaans maar ook talen als Japans zijn eenvoudig in Craft te incorporeren. 

Krachtig 

Craft CMS maakt gebruik van Twig:  software om de structuur van een website te presenteren aan de gebruiker. Het is tevens een zeer krachtige template engine. Zo ben je verzekerd dat jouw website altijd vlekkeloos werkt. 

Koppelbaar 

Bestaat je digitale landschap uit meer dan een website? Dat is ook geen probleem. Andere systemen zoals web apps en API’s zijn makkelijk te koppelen aan Craft CMS.

Nadelen Craft CMS

Kennis

Om een website te kunnen ontwikkelen met Craft CMS heb je of zelf programmeerkennis nodig, of je moet een technische partner zoeken die ervaring heeft met Craft CMS. En laat ons nou zo’n partner zijn! Met vele jaren ervaring helpen we je graag aan een perfect ingerichte Craft CMS website. 

⟶ Deel je wensen met ons

Licentie

Je hebt een licentie nodig om te werken in Craft CMS, als bedrijf vergt het dus een investering. Echter is dit maar een geringe investering, want de kosten van Craft CMS vallen reuze mee. 

Wat kost een Craft CMS systeem?

Craft CMS is een meer flexibele oplossing dan bekende andere CMS aanbieders. De unieke functionaliteiten van Craft maken het eenvoudig om maatwerk toe te passen. Zo kan Craft CMS ingezet worden voor een kleine of grote website, voor een databank, als klantenportal of zelfs als webshop met de Craft Commerce uitbreiding. 

Dat allemaal, terwijl de kosten voor een Craft CMS website reuze meevallen. De beheeromgeving is namelijk volledig in te richten zonder programmeerwerk, en dat scheelt tijd. En Craft CMS houdt zich aan alle webstandaarden, waardoor onze developers dus eenvoudig binnen het systeem kunnen ontwikkelen. En ook de jaarlijkse fee voor het systeem is een koopje:

  • Solo versie voor kleinere projecten met 1 gebruiker: gratis! 
  • Pro versie voor corporate sites: eerste jaar 299 dollar, daarna 59 dollar per jaar
  • Craft Commerce voor volledige webshops: eerste jaar 999 dollar, daarna 199 dollar per jaar

Craft CMS klanten 

Exitable heeft al voor meerdere klanten een website gebouwd met Craft CMS voor de Rd4 bedrijvenservice, Ketjapp en Rooth-Invest

Zo had Rd4 behoefte aan een speciale omgeving voor hun bedrijfsklanten. Een website waar bedrijven direct orders kunnen plaatsen voor bijvoorbeeld een afvalcontainer. Deze website moest voor zowel de bezoeker, als de beheerder zeer gebruiksvriendelijk zijn. Meerdere werknemers van Rd4 moesten namelijk in het CMS kunnen werken. We hielden een speciale discovery sessie om alle wensen, eisen en functionaliteiten van de website inzichtelijk te krijgen. 

Toen we de plek van de website in het digitale landschap en het doel van de website scherp hadden, kwamen we al snel tot de conclusie: Craft CMS is de best keuze voor Rd4. Ondertussen staat de bedrijvenservice website live en wordt deze doorontwikkeld om steeds meer bij te dragen aan de doelen van Rd4. Denk hierbij aan het verder automatiseren van processen zoals bestellen, facturatie, maar ook een bredere inzet voor andere onderdelen van Rd4.

Specialistische Craft CMS development 

Exitable heeft ruim ervaring met Craft CMS projecten. Heb jij interesse in een nieuwe website, gebouwd op Craft CMS? Of wil jouw bestaande Craft CMS site eens grondig laten auditen door een betrouwbare Craft developer?

Wij worden graag jouw technische partner, dan gaan we samen werken aan een mooie unieke website die perfect aansluit bij de visie van jouw bedrijf!

Excited?

Ons eerste gesprek is sowieso vrijblijvend - en we garanderen dat je op z’n minst met flink wat inspiratie op zak wegloopt. Zin in koffie?